Bestaande records aanmelden
Het aanmelden van bestaande records kan bij de drie Certificerende Organisaties. Heeft u bijvoorbeeld een record gevestigd via de Guinness World Records Organisation, dan kunt u dat record ook aanmelden bij de andere Certificerende Organisaties. Records worden geregistreerd door zowel de IWRO (International World Records Organisation), de GWRO (Guiness World Records Organisation) en de WRA (World Records Academy)
Sinds 1953 registreert de GWRO de door haarzelf gecertificeerde records en publiceert ze in het Guinness Book of Records, dat vanaf 1955 vrijwel jaarlijks verschijnt.
De eerste versie van het Guinness Book of Records zag er toch wel wat anders uit als nu. Maar het was een begin van het vastleggen van geweldige prestaties door mensen die er alles voor over hadden om te winnen.
Ook andere organisaties, zoals het IOC (Internationaal Olympisch Commitee), leggen records vast, maar dan uitsluitend op het gebied van sportprestaties.
Records vind je in alle soorten en maten. Het IOC certificeert en registreert de sportrecords. De Guinness World Records Organisation uitgever van Het Guinness Book of Records, certificeert en registreert de door haar beoordeelde en erkende Wereldrecords.
Heel veel recordpogingen komen voor deze organisaties niet voor certificering en registratie in aanmerking. Recordpogingen waar misschien een klein bericht over in de media komt, maar die dan al snel vergeten zijn. Heel erg jammer. Daar moest iets aan gebeuren. En dat is ook gebeurd.
Er is een nieuwe certificerende organisatie in opbouw, de IWRO, de afkorting voor International World Records Organisation. Deze organisatie gaat niet alleen Wereldrecords certificeren en registreren, maar ook Continent records en Nationale- of Landenrecords. Daarnaast worden in de database van de IWRO ook zoveel mogelijk sportrecords opgenomen.
Het is de bedoeling dat het IWRO zoveel mogelijk al gerealiseerde records in kaart gaat brengen het registreert in een databank waar iedereen in kan kijken en zoeken.
IRSG wordt de intermediair voor het inbrengen van records voor Europa. Dus kent u een record of een recordhouder. Meldt u het record dan bij ons aan. Dat mag een groepsrecord zijn of een individueel record.
Wanneer u een record bij ons aanmeldt en het wordt geaccepteerd, dan wordt het ingeschreven in het register van de IWRO.
Welke gegevens zijn er nodig voor het aanmelden van een record? Hierbij gaat het om een algemene lijst. Wanneer u de hoogste berg van de Wereld opgeeft, dan is de leeftijd niet zo van belang. Geeft u de snelste mens op de fiets op, dan wel. Want bij menselijke records wordt rekening gehouden met leeftijd. Stuurt u een record in en is er aanvullende informatie nodig, dan nemen we natuurlijk contact met u op.
Welke gegevens dient u in ieder geval aan te leveren:
- Titel van het record
- Omschrijving record
- Datum, Plaats, land en werelddeel waar het record is behaald
- Naam recordhouder(s)
- Geboortedatum recordhouder(s)
- Leeftijd recordhouder(s) ten tijde van de recordpoging
- Datum recordpoging
- Foto’s of video’s van de recordpoging
- Controlerapport van de notaris of van de GWRO
- Waar is het record al geregistreerd en wanneer
- En zoveel mogelijk algemene informatie over het record
Wilt u meer informatie over het aanmelden van een al gevestigd record, neem dan contact met ons op
“Bestaande Records aanmelden” is de naam van dit artikel. Dit artikel is onderdeel van een reeks artikelen over het onderwerp: “Recordpoging aanmelden”. U kunt naar de vorige pagina of naar de eerste pagina van deze reeks.
U kunt ook rechtstreeks naar de overige artikelen in deze reeks. Dat zijn:: Recordpoging aanmelden | Hoe meld je een recordpoging aan | Wanneer meld je een recordpoging aan | Wat zijn de Eisen voor certificering van een record | Wereldrecord, eerst aanvragen, dan pas uitvoeren | Direct een recordpoging aanmelden voor certificering | Bestaande records aanmelden.
Er zijn een aantal artikelreeksen op deze website. Misschien wilt u meer weten over: recordpoging aanmelden, of over de beoordeling van een recordpoging, of over de kosten van het certificeren van een record. Voor een recordpoging is geld nodig. In de reeks Sponsors zoeken en vinden leest u hoe u die gelden binnen kunt halen. Wilt u een draaiboek zien voor de opbouw van een recordpoging, lees dan de reeks: Wereldkampioen worden, hoe begin je.
Wilt u uw recordpoging direct bij ons aanmelden? Ga dan direct naar het aanmeldformulier recordpoging.
Heeft u (na het lezen) vragen, neem dan contact met ons op via ons contactformulier.