EN ALS JE RECORD AL BEZET IS?
Record bezet. Een meer nare ontdekking is eigenlijk niet mogelijk. Je wilt een recordpoging gaan vestigen, maar bij nader onderzoek blijkt dat het record al bestaat. En nou is dat nog niet zo erg, maar wanneer je het huidige record bekijkt kom je er achter dat je dat nooit binnen de tijd gaat halen. En dan? Moet je er dan maar van af zien?
Nee, natuurlijk niet. Dan is het zoeken naar een oplossing om het toch te laten lukken.
Die oplossing is meestal te zoeken in het aanpassen van de recordpogingtitel. Want daar wordt door de Certificerende Organisaties naar gekeken bij het beoordelen van de recordpoging.
Een voorbeeld:
Stad Peer, een stad in Belgie, vierde het 650 jarig bestaan in 2017. Het plan was om een recordpoging “Volksdansen” te vestigen. Een Wereldrecord Volksdansen. Maar het Wereldrecord Volksdansen stond toen op 13000 personen en staat inmiddels op 50.000 personen door de vestiging van een nieuw record in China.
In overleg met IRSG is toen besloten de titel van de recordpoging te wijzigen in:
Volksdansen in Paren
En dat record bestond nog niet. Dus was het mogelijk om een Wereldrecord te vestigen. Niet het Wereldrecord “Volksdansen” maar het Wereldrecord “Volksdansen in Paren”.
Is het zo simpel op te lossen?
Ja, zo simpel is het. Door creatief om te gaan met de recordpogingtitel en met de omschrijving van de recordpoging is het vrijwel altijd mogelijk om hier een oplossing voor te vinden.
Wel moet er een duidelijk verschil zijn tussen de ene en de andere recordpoging. Wanneer we het voorbeeld nog even aan houden is: “allemaal een blauw sjaaltje omdoen” niet voldoende om een echt ander record te vestigen. Elke Certificerende organisatie zal dit afwijzen.
“En als je record al bezet is?” is de naam van dit artikel. Dit artikel is onderdeel van een reeks artikelen van het draaiboek hoe je een recordpoging kunt organiseren. U kunt naar de volgende pagina , naar de vorige pagina of naar de eerste pagina van deze reeks.
U kunt ook rechtstreeks naar de overige artikelen in deze reeks. Die vindt u in de hoofdstukkenlijst van de reeks: “Wereldkampioen worden, hoe begin je“. Van daaruit kunt u direct doorklikken naar de verschillende hoofdstukken en onderwerpen.
Er zijn een aantal artikelreeksen op deze website. Misschien wilt u meer weten over: recordpoging aanmelden, of over de beoordeling van een recordpoging, of over de kosten van het certificeren van een record. Voor een recordpoging is geld nodig. In de reeks Sponsors zoeken en vinden leest u hoe u die gelden binnen kunt halen. Wilt u een draaiboek zien voor de opbouw van een recordpoging, lees dan de reeks: Wereldkampioen worden, hoe begin je.
Wilt u uw recordpoging direct bij ons aanmelden? Ga dan direct naar het aanmeldformulier recordpoging.
Heeft u (na het lezen) vragen, neem dan contact met ons op via ons contactformulier.