Hoe meld je een recordpoging aan
Een recordpoging aanmelden doe je bij één van de certificerende organisaties. Maar je kunt de recordpoging ook aanmelden bij IRSG (International Records Support Group) die je dan heel veel van het aanmeldwerk uit handen neemt.
Contact leggen met de certificerende organisaties is bij, met name de Guinness World Records Organisation, niet zo makkelijk. Doe je de aanvraag via IRSG, dan wordt het een stuk simpeler.
Hoe gaat het aanmelden van je recordpoging in z’n werk?
Wanneer je de de recordpoging aanmeldt bij IRSG dan behoef je alleen het aanmeldformulier in te vullen en te versturen naar IRSG. Door op de volgende link te klikken kom je direct in het formulier: aanmelden recordpoging.
IRSG (International Records Support Group) neemt dan zo snel mogelijk contact op om de aanvraag met je door te nemen.
Nodig voor het invullen van het formulier “aanmelden recordpoging” is de volgende informatie:
- Bedrijfsnaam (indien de recordpoging vanuit een bedrijf wordt georganiseerd)
- Gegevens van de contactpersoon inzake de recordpoging
- Emailadres contactpersoon
- De naam of titel van de recordpoging (bijvoorbeeld: grootste neus van de wereld)
- Het soort record, (is het een nieuw record of de verbetering van een bestaand record)
- Een zo uitgebreid mogelijk omschrijving van uw recordpoging
- De datum waarop de recordpoging wordt uitgevoerd
- De locatie waar de recordpoging wordt uitgevoerd
- Welke certificerende organisatie u bij voorkeur wilt gebruiken
- Eventuele overige informatie die voor uw recordpoging van belang is.
Houdt deze gegevens bij de hand wanneer je het aanmeldformulier in gaat vullen. Heeft u bij het invullen van het formulier “aanmelden recordpoging” hulp nodig, dan kunt u uw vraag of vragen stellen via ons vragenformulier: “meer informatie over records”
Opmerking:
De Guinness World Records Organisation is de meest bekende van de drie Certificerende organisaties. Iedereen die aan een recordpoging gaat beginnen ziet zichzelf al in het beroemde Guinness World Records Boek staan. Maar de kans dat plaatsing in het boek lukt is niet zo groot. De Guinness World Records Organisation krijgt per jaar tussen de 50.000 en de 60.000 aanvragen voor het beoordelen en certificeren van recordpogingen en neemt er daarvan tussen de 5.000 en de 6.000 in behandeling. En daarvan komen er dan rond de 2.000 nieuw gevestigde records in het BOEK.
De kans dat u, wanneer u uw recordpoging bij de Guinness World Records Organisation aanvraag, met uw geslaagde record in het BOEK komt is dus maar zo’n 3%.
“Hoe meld je een recordpoging aan” is de naam van dit artikel. Dit artikel is onderdeel van een reeks artikelen over het onderwerp: “Recordpoging aanmelden”. U kunt naar de volgende pagina, naar de vorige pagina of naar de eerste pagina van deze reeks.
U kunt ook rechtstreeks naar de overige artikelen in deze reeks. Dat zijn:: Recordpoging aanmelden | Hoe meld je een recordpoging aan | Wanneer meld je een recordpoging aan | Wat zijn de Eisen voor certificering van een record | Wereldrecord, eerst aanvragen, dan pas uitvoeren | Direct een recordpoging aanmelden voor certificering | Bestaande records aanmelden.
Er zijn een aantal artikelreeksen op deze website. Misschien wilt u meer weten over: recordpoging aanmelden, of over de beoordeling van een recordpoging, of over de kosten van het certificeren van een record. Voor een recordpoging is geld nodig. In de reeks Sponsors zoeken en vinden leest u hoe u die gelden binnen kunt halen. Wilt u een draaiboek zien voor de opbouw van een recordpoging, lees dan de reeks: Wereldkampioen worden, hoe begin je.
Wilt u uw recordpoging direct bij ons aanmelden? Ga dan direct naar het aanmeldformulier recordpoging.
Heeft u (na het lezen) vragen, neem dan contact met ons op via ons contactformulier.